5 Οι λόγοι που το παιδί σας πρέπει να κάνει κολύμβηση

Τα οφέλη της κολύμβησης είναι αμέτρητα, και το παιδί σας θα πρέπει να μάθει να κολυμπάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Παρακάτω αναφέρουμε κάποιους λόγους:

  1. Είναι σημαντικό για την ασφάλειά τους 

Είναι απαραίτητο για ένα παιδί ξέρει να κολυμπάει από μικρή ηλικία. Νερό υπάρχει παντού τριγύρω μας ακόμη και το λίγο μέσα στη μπανιέρα. Για ένα παιδί το να είναι άνετο γύρω από το νερό είναι σημαντικό για την ασφάλεια του.

Ακόμα και αν δεν ενδιαφέρεται για την αγωνιστική κολύμβηση και αγώνες, το να ξέρει να κολυμπάει σωστά είναι πολύ σημαντικό.

Αν πάλι του αρέσει και το άθλημα είναι ένα ακόμη προτέρημα!

 

  1. Είναι ένα άθλημα με χαμηλές σωματικές επιπτώσεις 

Στην κολύμβηση το 90% του σώματος βρίσκεται κάτω από το νερό, έτσι δεν χτυπάει το έδαφος με όλο του το βάρος, ώστε να καταπονεί πόδια, μέση, αυχένα. Φυσικά στη κολύμβηση μπορούν να υπάρξουν τραυματισμοί. Αν όμως π.χ. χτυπήσει τον ώμο του, μπορεί να συνεχίσει τις προπονήσεις για να μείνει σε φόρμα.

 

  1. Μαθαίνει την αξία της ομαδικότητας, μαζί με την προσωπική αναγνώριση

Όπως σε άλλα αθλήματα, η ατμόσφαιρα της ομάδας είναι πολύ θετικός παράγοντας. Από τις κοινές τους εμπειρίες, οι κολυμβητές μαθαίνουν να υποστιρίζουν τους συναθλητές τους.

Στην ανταγωνιστική κολύμβηση όμως, υπάρχει και η προσωπική παρακίνηση και η τοποθέτηση στόχων.

Σε κάθε αγώνα, οι κολυμβητές προσπαθούν να ξεπεράσουν πρώτα από όλο τον εαυτό τους, αλλά και να βοηθήσουν ταυτόχρονα την ομάδα τους.

 

  1. Μαθαίνει να διαχειρίζεται τον χρόνο του

Μαθαίνει πως να ολοκληρώνει κάτι στην ώρα του. Σε ένα πρόγραμμα ανταγωνιστικής κολύμβησης, ο ελεύθερος χρόνος ενός παιδιού είναι περιορισμένος. Θα μπορέσει να βάλει σε προτεραιότητα τις υποχρεώσεις του και να επικεντρωθεί σε αυτά πραγματικά που αξίζουν.

 

  1. Η κολύμβηση είναι μία εξαιρετική άθληση

Το άθλημα της κολύμβησης περιλαμβάνει εκγύμναση πολλών μυών ταυτόχρονα, καθώς και της καρδιάς. Κάθε στυλ κολύμβησης γυμνάζει διαφορετικά μέρη του σώματος.

Είναι εξαιρετική άθληση για να καίει θερμίδες, αλλά αν ένα παιδί ξεκινήσει από νωρίς τον αθλητισμό, το πιο πιθανό είναι να επιλέξει ένα υγιεινό τρόπο ζωής καθώς μεγαλώνει.