Ωκεανις κολύμβηση Τρίκαλα

Ξεπερνώντας το φόβο για τη θάλασσα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πρέπει να ετοιμαστούμε για τις εξορμήσεις μας στις παραλίες. Εκτός από τα πράγματα μας, θα πρέπει να ετοιμαστούμε και ψυχολογικά.
Όλα τα παιδιά λατρεύουν το νερό και τη θάλασσα, σωστά; Λάθος!

Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση που το δικό σας αντί να απολαμβάνει το μπάνιο του στη θάλασσα, κλαίει, γραπώνεται επάνω σας σαν χταπόδι και φοβάται;
Read More
Ωκεανις κολύμβηση Τρίκαλα

Τι πρέπει να κάνετε αν μπει νερό πισίνας στα μάτια σας;

Στις πισίνες τα νερά είναι στάσιμα, οπότε υπάρχει κίνδυνος εκκόλαψης μικροοργανισμών, οι οποίοι μπορούν να μεταφερθούν στους φακούς επαφής και ανάλογα στον κερατοειδή, προκαλώντας πιθανόν κάποιες σοβαρές λοιμώξεις.

Read More
Ωκεανις κολύμβηση Τρίκαλα

Τι να κάνετε αν μπει νερό στο αυτί σας

Kαθώς κολυμπάτε, νιώθετε ότι το αυτί σας έχει βουλώσει από το νερό. Παρότι κουνάτε το κεφάλι σας και προσπαθείτε να διώξετε το νερό, εξακολουθείτε να έχετε την αίσθηση ενός ξένου σώματος μέσα στο αυτί σας. Φαίνεται ότι το νερό έβρεξε το βύσμα τού έξω ακουστικού πόρου, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη συμφόρηση στο αυτί σας. Αν και τα αυτιά μας έχουν την ιδιότητα να αυτοκαθαρίζονται από την κυψελίδα που παράγεται στο εσωτερικό τους, εντούτοις σε μερικούς ανθρώπους -είτε λόγω ανατομίας του αυτιού είτε λόγω υπερπαραγωγής κυψελίδας- τα αυτιά τους δεν καθαρίζονται επαρκώς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται βύσμα κυψελίδας στο εσωτερικό τους.

Read More
Ωκεανις κολύμβηση Τρίκαλα

Να πηγαίνει το παιδί κολυμβητήριο το χειμώνα;

Δεν είναι παράξενο να αναρωτιέσαι αν είναι συνετό να πάει το παιδί κολυμβητήριο το χειμώνα. Την άνοιξη, το καλοκαίρι ακόμη και το φθινόπωρο η ιδέα να πας το μικρό σου στο κολυμβητήριο της γειτονιάς σού φαίνεται εξαιρετική. Όμως όταν έξω κάνει παγωνιά και μόνο η σκέψη να μείνει ημίγυμνο έξω από την πισίνα αρκεί να σε κάνει να τουρτουρίζεις. Κι όμως δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να πηγαίνει το παιδί κολυμβητήριο το χειμώνα – ή για την ακρίβεια, και το χειμώνα!

Read More

Συμβουλές για ασφαλές κολύμπι

Η κολύμβηση είτε στη πισίνα, είτε στη θάλασσα είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες, πρέπει πάντα όμως να έχουμε στο νου μας ότι μπορεί να γίνει και επικίνδυνο. Για αυτό σας δίνουμε κάποιες συμβουλές που πρέπει να ακολουθείτε για να απολαμβάνετε τη χαρά του νερού χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα.

Read More

5 Οι λόγοι που το παιδί σας πρέπει να κάνει κολύμβηση

Τα οφέλη της κολύμβησης είναι αμέτρητα, και το παιδί σας θα πρέπει να μάθει να κολυμπάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Παρακάτω αναφέρουμε κάποιους λόγους:

  1. Είναι σημαντικό για την ασφάλειά τους 

Είναι απαραίτητο για ένα παιδί ξέρει να κολυμπάει από μικρή ηλικία. Νερό υπάρχει παντού τριγύρω μας ακόμη και το λίγο μέσα στη μπανιέρα. Για ένα παιδί το να είναι άνετο γύρω από το νερό είναι σημαντικό για την ασφάλεια του.

Read More