Τα 4 Στυλ Κολύμβησης

1. Ελεύθερο

Το ελεύθερο είναι το πιο διαδεδομένο και γρήγορο στυλ κολύμβησης. Το σώμα βρίσκεται σε παράλληλη θέση με το νερό και στηρίζεται στις κινήσεις των ποδιών και των χεριών, με τον κορμό να στρίβει ελαφρώς. Το κεφάλι μπαίνει μέσα στο νερό, στρίβοντας ανά διαστήματα στο πλάι για να επιτρέψει την αναπνοή.

2. Ύπτιο

Στο ύπτιο επιπλέετε με την πλάτη σας. Οι πνεύμονες σας είναι στην επιφάνεια, αλλά το υπόλοιπο του σώματός σας κάτω από το νερό. Θα πρέπει να κρατήσετε το κορμί σας σε οριζόντια θέση καθώς κινείστε μέσα στο νερό, η οποία θα επιτευχθεί με το να χτυπάτε συνεχώς τα πόδια σας. Ταυτόχρονα θα πρέπει τραβάτε το νερό με τα χέρια σας έτσι θα δ’ωσετε ώθηση ατο σώμα σας μέσα στο νερό.

3. Πεταλούδα

Στη πεταλούδα τα χέρια βγαίνουν από το νερό και με την βοήθεια των ώμων ξαναμπαίνουν με δύναμη μέσα κατεβαίνοντας προς τα κάτω και τεντώνουν κοντά στα πλευρά. Η λεκάνη βγαίνει στην επιφάνεια, καθώς τα πόδια κλωτσάνε λυγισμένα.

4. Πρόσθιο

Στο πρόσθιο τραβάτε και με τα 2 χέρια όσο περισσότερο νερό μπορείτε με τους αγκώνες ανοιχτούς και τα πόδια να μαζεύονται. Tεντώνετε πάλι τα χέρια μπροστά, ενώ κλοτσάτε με τα πόδια προς τα πίσω τεντώνοντάς τα.